Σχολική εκδρομή στο Λαογραφικό Μουσείο Βλάτους

Πρόσφατα υποδεχθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας, μία ακόμη σχολική τάξη, αυτή τη φορά από το Καστέλι.

Τα παιδιά με τη συνοδεία εκπαιδευτικών περιηγήθηκαν στον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο και στους χώρους του μουσείου. Ανάμεσα στα εκθέματα, βρήκαν τον αργαλειό, το μαγκάλι, τα περίτεχνα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγροτικά εργαλεία και είδη οικοτεχνίας. Παρατηρώντας ένα ένα τα αντικείμενα και μαθαίνοντας γι’αυτά, πήραν μια γεύση από την -μακρινή για τα ίδια- εποχή της καθημερινής ζωής του 19ου και 20ου αιώνα. Επιπλέον, “ξανακάθισαν στα θρανία”, στον προσομοιωτή σχολικής αίθουσας προηγούμενων εποχών που διαμορφώθηκε στο χαγιάτι του μουσείου, με παγκόσμιους και φυτολογικούς χάρτες, με προθήκες σχολικών χειροτεχνημάτων και πολλά άλλα.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί, θα βρείτε στιγμιότυπα της επίσκεψης των παιδιών του δημοτικού σχολείου. Ευχαριστούμε τους δασκάλους που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής στο Βλάτος και που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στη διατήρηση της πολιτιστικής μνήμης και στη διάδοσή της στις επόμενες γενιές παιδιών που μαθητεύουν κοντά τους.

By Μάρτιν Βλάτος

Ο Μάρτιν έρχεται από την Ολλανδία, αλλά ζει στον Βλάτο εδώ και μερικά χρόνια. Βοήθησε το syllogos με τη δημιουργία του μουσείου, του αρέσει η τζαζ και είναι ο webmaster αυτής της ιστοσελίδας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *