Τόξα Κισσάμου, το πρώτο CD του χωριού μας

Τα δοξάρια της Κισσάμου

“Bows of Kissamos”

Vlatos Jazz – Winter 2021/22

Κίσσαμος… αστείρευτη κοιτίδα πολιτισμού με πλούσια μουσική παράδοση που βαστάει γερά τα ηνία και της απονέμεται η ονομασία “Η γενέτειρα των συρτών”. Ζηλευτή σε όλα της, στους ρυθμούς της, στα παιξίματά της, στη δυναμική της. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά… η Κισσαμίτικη μουσική αποτελεί από μόνη της ένα μουσικό είδος ανεπανάληπτο και άκρως επιστημονικό για μελέτη. Μάνα μεγάλων συνθετών της Κρήτης μας, γέννησε σκοπούς ανεξίτηλους στο χρόνο και που θα παίζονται όσο θα στέκει αυτός ο τόπος.

Άξιοι εκπρόσωποι αυτής της μουσικής παράδοσης είναι τα «Δοξάρια της Κισσάμου» που σας παρουσιάζουμε μέσα από αυτή την έκδοση και πιο συγκεκριμένα με αλφαβητική σειρά οι: Δημήτρης Βακάκης, Νίκος Βρουλάκης, Διαμαντής Κοσιδεκάκης, Μιχάλης Λουφαρδάκης, Γιάννης Πολυχρονάκης, Μάρκος Ρενιέρης, Μιχάλης Σαπουνάκης, Στρατής Σκαράκης, Κυριάκος Σταυριανουδάκης, Ηλίας Χορευτάκης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και να σταθούμε στο χωριό «Βλάτος» και στους ανθρώπους του. Ένα μικρό χωριό, στην καρδιά της Κισσάμου, που ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθειά των κατοίκων του να παρουσιάζουν τέτοιες εκδηλώσεις απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και πηγής έμπνευσης και σκέψης.

Η εταιρεία μας για ακόμη μια φορά γίνεται αρωγός και είναι παρούσα σε οτιδήποτε καλό έχει να προσφέρει και να αναδείξει αυτός ο τόπος. «Τα δοξάρια της Κισσάμου» είναι εδώ! Απολαύστε τα !!!

By webmaster

Administrator