Η ΕΡΤ1 στο Βλάτος

Ένα υπέροχο video-αφιέρωμα

Στις 11 Δεκεμβρίου το Βλάτος είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Κατερίνα Πολύζου, ρεπόρτερ της ΕΡΤ1, που παρουσίασε το αφιέρωμα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για το Βλάτος, το λαογραφικό μουσείο μας και το Φεστιβάλ Vlatos Jazz.

Το video-αφιέρωμα υπογραμμίζει τόσο την πολιτιστική και καλλιτεχνική αξία του ετήσιου μουσικού φεστιβάλ, όσο και τη συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, το έργο προστασίας και ανάδειξης του τοπικού πλούτου και την υψηλή αισθητική αξία των χώρων, όπως η διατηρητέα εκκλησία του 19ου αιώνα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως μουσική σκηνή και του λαογραφικού μουσείου του Βλάτους.

Σε απόσταση 40′ από την Κίσσαμο, στο δρόμο προς το Ελαφονήσι, το Βλάτος αποτελεί έναν τόπο όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από εξαιρετικά δείγματα ντόπιας αρχιτεκτονικής μέχρι υπεραιωνόβια δέντρα, όπως τον πλάτανο-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς και το Πάρκο της Ειρήνης, που φιλοξενεί ενδημικά δέντρα της περιοχής.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ1 για τη μνεία και το ενδιαφέρον για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την πολιτιστική ζωή στη Δυτική Κρήτη.

By webmaster

Administrator