The cultural society of Vlatos presents throughout the summer seasons a variety of concerts by international and local musicians called Vlatos Jazz.

Tickets for the events are available online with PayPal or at the venue.

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ηλίας Χορευτάκης

November 13, 2021 @ 5:00 pm - 10:00 pm EET

Free

Ηλίας Χορευτάκης

Σημαντική όμως και η γαλούχηση από τον Κωστή Παπαδάκη ή Ναύτη. Ο Ηλίας Χορευτάκης “προκάλεσε” τους ακροατές με την άρτια δεξιοτεχνία του και δεν άργησε να καταξιωθεί. Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι την δεκαετία του ’90 ο Ηλίας Χορευτάκης έβγαλε και πάλι το βιολί έξω από τα στενά όρια του νομού Χανίων που για χρόνια είχε εγκλωβιστεί για διαφόρους λόγους, αρκετά “σκοτεινούς”.

Έχει παίξει σε όλη την Κρήτη και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπως και έχει διασκεδάσει αρκετούς ομογενείς ανα τον κόσμο, στους οποίους είναι πολύ αγαπητός. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα ονόματα του λαγούτου και δισκογραφικά, το έργο του είναι λαμπρό.  Με γνώμονα τον σεβασμό στην μουσική μας κληρονομιά, συνεχίζει να συνθέτει, να διασκεδάζει τον κόσμο, να δεξιοτεχνεί και να μας χαρίζει σπουδαίες μελωδίες.

Πρώτη του δισκογραφική δουλειά τα “Παράξενα μηνύματα” με τον Χαρίλαο Βλαστάκη, ένας δίσκος που αγαπήθηκε με μιας.

Δεύτερο του εγχείρημα, η επιμέλεια του τελευταίου δίσκου του Ναύτη με τίτλο “Λίγο πρίν το τέλος” όπου ο ίδιος ο Ηλίας παίζει λαγούτο και τραγουδάει.  Μετέπειτα κυκλοφόρησε μια επιτυχημένη ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο “Μια βραδιά στον Ομαλό”.   “Τση νιότης μου τα όνειρα”  η επόμενη δισκογραφική δουλειά του που έγινε  χρυσή και η τελευταία του σπουδαία δουλειά “Πόσο μου λείπεις”  που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2011.

Με το ήθος που τον χαρακτηρίζει έχει γίνει ήδη παράδειγμα για τους καινούριους -“επίδοξους” αυριανούς βιολιστές και η άποψη του για το μέλλον της κρητικής μουσικής, είναι πάντα επίκαιρη και καυστική εκεί που πρέπει.

Details

Date:
November 13, 2021
Time:
5:00 pm - 10:00 pm EET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
www.vlatos.gr

Organizer

Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάτους Νέοι Ορίζοντες
Email
syllogos@vlatos.gr
View Organizer Website

Venue

Vlatos Jazz
Epar.Od. Vlatos-Kameno Selinou 70
Vlatos, Chania 73012 Greece
+ Google Map
View Venue Website

The cultural society of Vlatos presents throughout the summer seasons a variety of concerts by international and local musicians called Vlatos Jazz

Tickets for the events are available online with PayPal or at the venue.